Blog Mağazalarımız Siparişlerim
Kapat
Menü
Kapat
Sepetim

Yüzük Parmağının Anlamı Nedir?

Kıyafetlerinizle beraber kullanabileceğiniz en güzel aksesuarların başında tahmin edebileceğiniz gibi yüzük gelir. Yüzük modellerini kendiniz için satın alabileceğiniz gibi başkalarına hediye edebilirsiniz. Düğün, nişan ve daha birçok özel gün için hayati önem taşıyan yüzük modelleri hakkında merak edilen birtakım detaylar bulunuyor.

Herkesin bildiği gibi insanlar evlilik törenlerinde yüzük takarlar. Söz konusu gelenek; çok uzun zamanlardan bu yana varlığını sürdürür. 2022 yılında olduğumuz şu günlerde insanların daha çok şıklık ve gösteriş amacıyla yüzük taktıklarını ifade edebiliriz.

Alyans; Antik Mısır’dan bu yana takılan önemli bir aksesuardır. Mısır’da çemberin sonsuzluğu ifade ettiğine dair bir inanış vardır. Hatta, bu konuyla ilgili kimsenin pek bilmediği bir detaydan bahsetmek gerekir. Mısırlılara göre yüzük parmağı adı verilen parmak; kalbe doğrudan bir damarla bağlanır. Bu damara aşk damarı adı verilmiştir. Ancak, böyle bir damarın olmadığını ve bu düşüncenin bir şehir efsanesinden öteye gidemediğini söylemeliyiz.

Yüzük; eşlerin birbirlerine duyduğu sadakati göstermesi açısından da ayrı bir öneme sahiptir. Bunun yanı sıra, bilhassa evlilik yüzüğünün sol ele takıldığından bahsetmek gerekir. Yalnızca Rusya, Polonya, Norveç ve Almanya’da yüzüğün sağ ele takılmasına rastlanır. Siz de yazımız sayesinde hangi parmağa hangi yüzüğün takıldığı hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

Hangi Parmağa Hangi Yüzük Takılır?

Yüzük modelleri; sahip oldukları özellikleri ile göz kamaştırıyor. Ancak, siz de yüzük satın aldığınız takdirde söz konusu yüzüğü amacına uygun olarak kullanmalısınız. Bir başka deyişle, yüzüğü uygun parmağa takmanız şarttır. Evlilik yüzüğü; iki elin sağ ve sol parmaklarına takılır. Ancak, yüzüğün sağ parmakta olduğu hallerde nişan yüzüğü olarak tanımlanabileceğinden bahsetmek gerekir. Bunun yanı sıra, sol parmaktaki yüzük ise evlilik yüzüğü olarak değerlendirilir.

Türk toplumunda tektaş yüzük ile kadınlara evlenme teklifinde bulunulur. Ardından, alyans seçilir. Söz veya nişan töreninde ikisi beraber sağ elin yüzük parmağına takılır. Ancak, çiftler; evlilik kararı aldıkları takdirde söz konusu yüzüğün yeri değişir. Bir başka deyişle, sağ elden sol ele geçmesine rastlanır.

2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde insanların geçmişe dair inanışlardan vazgeçtiklerine şahitlik edilir. Bilhassa kadınların yüzük parmakları dışındaki bir parmağa yüzük takmalarına sıklıkla rastlanır. Birçok kişi; işaret parmağına yüzük takılmasını yadırgar. Fakat, her iki elin parmaklarına takılan söz, nişan ve evlilik yüzüğü dışındaki diğer yüzüklerin belirgin bir anlamı bulunmaz. İnsanlar; yüzük takmak adına illaki evli veya nişanlı olmak zorunda değillerdir. Sırf istedikleri için de farklı bir parmaklarına yüzük takabilirler. Bunun yanı sıra, evlenmeye hazırlanan bir kadının orta parmağına yüzük taktığına da şahitlik edebilirsiniz. Söz konusu yüzük; parmağına bol geldiği için orta parmağını tercih etmiş olabilir. Yüzük parmağının boş olması; kişinin bekar olduğunu gösteren bir durum olarak ifade edilir. Sonuç olarak, insanlar; diledikleri parmaklarına istedikleri yüzükleri takabilirler. Yüzük; kişinin nişanlı veya evli olduğunu göstermesi dışında farklı bir anlam taşımaz.

Erkekler de en az kadınlar kadar yüzük takmayı severler. Bunun yanı sıra, erkeklerin yüzük tercihlerinin farklı anlamlar taşıdıkları da bilinir. Örneğin, baş parmağına yüzük takmayı tercih eden erkeklerin özgürlüklerine düşkün olduklarına dair bir çıkarım yapılabilir. Bunun yanı sıra, kadınların baş parmaklarına yüzük takmaları ise onların inatçı ve kararlı bir kişiliğe sahip oldukları şeklinde yorumlanabilir.

Yüzük takmak adına orta ve serçe parmağını tercih eden kişilerin ise düzenli, uyumlu, çalışkan ve güvenilir oldukları şeklinde inanış söz konusudur. Son olarak, evli veya nişanlı olmayan ancak bir erkekten hoşlanan kadınların kendilerini korumak ve romantik ilişki hayallerine sahip olmak adına yüzük parmaklarına yüzük takmalarına rastlanabilir.

 

Söz Yüzüğü, Nişan Yüzüğü Hangi Parmağa Takılır?

Güzel bir yuva kurmak isteyenler; işe ilk olarak söz töreni ile başlarlar. Söz yüzüklerini genellikle erkek tarafı alır. Birçok kişi; söz yüzüğünün hangi elin hangi parmağına takıldığını merak eder. Söz yüzüğü; sağ elin yüzük parmağına takılır. Ayrıca, nişan törenine kadar parmakta kalması söz konusudur.

Nişan; evlilik öncesi atılan son adım olarak bilinir. Bu özel günü daha da özel kılmak adına nişan yüzüğü takılır. Nişan yüzüğü; tıpkı söz yüzüğü gibi sağ elin yüzük parmağına takılır. Siz de bu detayları bildiğiniz takdirde yüzük seçiminde ve söz, nişan törenlerinde herhangi bir problem yaşamazsınız.

 

En Güzel Yüzük Modelleri

Yüzük modelleri arasından seçim yapmak bir hayli zor! Alyans, tektaş, tamtur, tria, beştaş yüzük gibi seçenekler vardır. Siz de hangi yüzük modelini satın alacağınızı bilmiyorsanız her şeyden önce yüzüklerin ne anlama geldiğini öğrenmelisiniz. Örneğin, tektaş yüzükler; bilhassa evlilik teklifleri için tercih edilir. Ayrıca, yıl dönümü veya doğum günü için verilmelerine de rastlanır. Tektaş yüzük satın almayı düşünüyorsanız zevklerinize uygun olarak hareket etmelisiniz. Ayrıca, hayat tarzınıza ve bütçenize uygun bir yüzüğü bulmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra, berraklık, kesim, karat, renk ve sertifika gibi unsurları dikkate alarak yüzük seçiminizi gerçekleştirmelisiniz.

Pırlanta, altın, yakut, safir ve daha birçok yüzük modeli arasından seçim yapabilirsiniz. Bu sayede, stilinizi dışarıya en iyi şekilde yansıtabilirsiniz. Gösterişli olmayı seviyorsanız özel taşlardan imal edilen yüzükleri tercih edebilirsiniz. Kaliteden ve geleneksellikten şaşmam diyorsanız pırlanta ve altın yüzük modellerinin sizin için en iyi tercih olacağını ifade etmeliyiz.

Blog Son Eklenenler
/

Tektaş Pırlanta Küpeler: Elegansın Taçlandırılması

Lizay, her biri kendi başına bir sanat eseri olan pırlanta takılarıyla öne çıkar. Bu yazımızda, tektaş pırlanta küpelerin eşsiz ışıltısına ve elegansına dikkat çekmek istiyoruz.

Zarif ve Göz Alıcı Pırlanta Setler: Tektaş ve Baget Seçenekleri

Pırlantanın büyüleyici parlaklığı, tarihsel dönemler boyunca birçok kadının gönlünde taht kurmuştur. Fakat pırlanta setlerdeki bu ihtişamı en iyi şekilde sunan tasarımlardan iki tanesi şüphesiz tektaş ve baget pırlanta setleridir.

Altın Bileklik Modelleri: Zarafetin Sembolü

Altın bileklik, yüzlerce yıldır zarafetin ve zenginliğin bir sembolü olarak kabul edilir. Bu değerli metal, tarih boyunca kraliyetler, asiller ve halk arasında değerli bir aksesuar olarak yer bulmuştur.

Alyans Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alyanslar, iki kişi arasındaki sevgi ve bağlılığın simgesidir. Evlilik ritüeliyle özdeşleşmiş olan bu yüzükler, tarih boyunca birçok kültürde önemli bir yere sahiptir.

Düğün Takılarıyla Özel Gününüzü Parlatın

Düğün takıları, tarihsel süreçte sadece estetik amacı taşımamış, aynı zamanda belirli kültürlerde statüyü, zenginliği ve hatta koruma amacıyla da kullanılmıştır

Pırlanta ve Moda: İkonik Takılarla Trendlere Ayak Uydurun!

Takılar, moda dünyasının en etkileyici parçalarından biri olarak kabul edilir. Özellikle pırlantalar, sadece görkemleri ve ışıltıları ile değil, aynı zamanda her bir parçanın özgün bir hikayesi olmasıyla da büyüler. Lizay Pırlanta

Pırlanta Takılarla Şıklık Rehberi: Her Durumda Parlayın!

Lizay Pırlanta olarak sizlerle, pırlanta takıların eşsiz dünyasında bir yolculuğa çıkıyoruz. Pırlantanın muhteşem ışığına kendinizi bırakın ve parıl parıl bir stil oluşturmanın inceliklerini keşfedin. Her durum ve etkinlik için ideal pırlanta takı kombinasyonlarını keşfedeceğiz. Sadece günlük yaşamda değil, özel anlarda ve iş hayatında da nasıl şıklık katacaklarına dair ipuçlarını paylaşıyoruz.