Blog Mağazalarımız Siparişlerim
Kapat
Menü
Kapat
Sepetim

Tektaş Yüzük Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Pırlanta yaşantımızın pek çok alanında karşımıza çıkmaktadır. Taktığımız her takıda pırlanta bulunabilir. Dolayısıyla kadınların altını geri planda bırakarak pırlantaya yönelmesi tesadüfi bir sonuç değildir. Yüzükten, küpeye, kolyeden bilekliğe kadar her takıda gördüğümüz bu taşlar farklı modellerle sergilenmektedir.

 

Pırlanta kadına birçok olumlu izlenim katar. Berraklık, duruluk, saflık, temizlik gibi manevi değerlerin yanı sıra; asalet ve güçlü kadın imajını da verdiğini söyleyebiliriz. Eğer siz de bu düşüncelere katılıyorsanız ve pırlanta tektaş yüzük almayı planlıyorsanız önce dikkat etmeniz gerekenlere bakalım. Pırlanta taşlı tektaşlar almadan önce hangi özelliklere dikkat etmeniz gerekiyor, hep birlikte inceleyelim.

 

Tektaş Yüzükte 4C Kuralı

Pırlanta sizin için önemliyse ve bir tektaş yüzük almaya karar verdiyseniz; seçiminizi nasıl yapmanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Tektaş almadan önce 4C kuralı hakkında bilgi sahibi olmalısınız. 4C kuralı dediğimiz olgu taşın kalitesini belirleyen ana etmendir. Burada bahsedilen taşın rengi, kesimi, berraklığı ve son olarak karatıdır.

Renk

Pırlanta renk açısından farklı sınıflandırmalara tabii tutulmaktadır. Genel olarak 5 farklı sınıflandırma karşımıza çıkmaktadır. Bunlar; renksiz ya da ekstra beyaz dediğimiz ilk kategori, bakıldığında daha çok renk gösteren beyaz dediğimiz ikinci kategori, beyazdan sarıya doğru geçen zayıf sarı kategorisi, beyazdan daha fazla arınmış, sarıya daha yatkın olan çok açık sarı kategorisi ve son olarak artık tamamen sarı diyeceğimiz açık sarı kategorisidir. En değerlisi ise renksizler olup diamond modellerdir.

Berraklık

Pırlanta berraklık özelliği üzerinde taşıdığı leke oranına bağlı olarak değişmektedir. Bu kapsamda yine 5 farklı kategorilendirme ve harflendirme sistemi karşımıza çıkmaktadır. Eğer en kaliteli taşları satın almak istiyorsanız; SI ve yukarısını almayı tercih etmelisiniz.

Kesim

Pırlanta kesim açısından farklı şekiller barındırmaktadır. Yuvarlaktan, ovale, prenses kesimden, kalp şeklindeki kesime kadar karşımıza pek çok seçenek çıkmaktadır. Ancak genel olarak kadınlar yuvarlak kesim modellerle daha fazla rahatlık yaşadıklarını, günlük yaşama uygun bir model olduğunu söylemektedirler.

Karat

Pırlanta karat dediğimiz kavram aslında yüzüğün maddi değeriyle doğrudan bağlantılı şekilde karşımıza çıkmaktadır. Karat maddi değerinin yanı sıra yüzüğün çapını da etkilemektedir. En düşük karat 0.05 olarak bilinmektedir. En yüksek karat ise 0.75 karattır. Dolayısıyla en yüksek çapa da bu yüzükler sahiptir. 5.8’lik mm’ye sahip çapları vardır.

 

En Çok Tercih Edilen Tektaş Yüzük Modelleri

Pırlanta yüzükler günümüzde en çok tercih edilen tektaşlardır. Artık çıkma teklifi ederken, evlenme teklifi yapmayı planlarken insanlar altından ziyade pırlantaya yönelmektedir. Sivri uçlu kesimler ise bu senenin modası olarak karşımıza çıkmaktadır. Değerli taşlarla bezenmiş tektaş yüzükler kadınların ilgisini fazlasıyla çekmektedir. Bu da erkeklerin işini kolaylaştırmakta, çok fazla modele bakmak zorunda kalmamaktadırlar. Eğer bir evlilik teklifi yapacaksanız gözünüzü ilk olarak değerli taşlara dikmenizde fayda var.

 

Blog Son Eklenenler
/

Tektaş Pırlanta Küpeler: Elegansın Taçlandırılması

Lizay, her biri kendi başına bir sanat eseri olan pırlanta takılarıyla öne çıkar. Bu yazımızda, tektaş pırlanta küpelerin eşsiz ışıltısına ve elegansına dikkat çekmek istiyoruz.

Zarif ve Göz Alıcı Pırlanta Setler: Tektaş ve Baget Seçenekleri

Pırlantanın büyüleyici parlaklığı, tarihsel dönemler boyunca birçok kadının gönlünde taht kurmuştur. Fakat pırlanta setlerdeki bu ihtişamı en iyi şekilde sunan tasarımlardan iki tanesi şüphesiz tektaş ve baget pırlanta setleridir.

Altın Bileklik Modelleri: Zarafetin Sembolü

Altın bileklik, yüzlerce yıldır zarafetin ve zenginliğin bir sembolü olarak kabul edilir. Bu değerli metal, tarih boyunca kraliyetler, asiller ve halk arasında değerli bir aksesuar olarak yer bulmuştur.

Alyans Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alyanslar, iki kişi arasındaki sevgi ve bağlılığın simgesidir. Evlilik ritüeliyle özdeşleşmiş olan bu yüzükler, tarih boyunca birçok kültürde önemli bir yere sahiptir.

Düğün Takılarıyla Özel Gününüzü Parlatın

Düğün takıları, tarihsel süreçte sadece estetik amacı taşımamış, aynı zamanda belirli kültürlerde statüyü, zenginliği ve hatta koruma amacıyla da kullanılmıştır

Pırlanta ve Moda: İkonik Takılarla Trendlere Ayak Uydurun!

Takılar, moda dünyasının en etkileyici parçalarından biri olarak kabul edilir. Özellikle pırlantalar, sadece görkemleri ve ışıltıları ile değil, aynı zamanda her bir parçanın özgün bir hikayesi olmasıyla da büyüler. Lizay Pırlanta

Pırlanta Takılarla Şıklık Rehberi: Her Durumda Parlayın!

Lizay Pırlanta olarak sizlerle, pırlanta takıların eşsiz dünyasında bir yolculuğa çıkıyoruz. Pırlantanın muhteşem ışığına kendinizi bırakın ve parıl parıl bir stil oluşturmanın inceliklerini keşfedin. Her durum ve etkinlik için ideal pırlanta takı kombinasyonlarını keşfedeceğiz. Sadece günlük yaşamda değil, özel anlarda ve iş hayatında da nasıl şıklık katacaklarına dair ipuçlarını paylaşıyoruz.