Blog Mağazalarımız Siparişlerim
Kapat
Menü
Kapat
Sepetim

Pırlantanın Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Dünyada bulunan en değerli taşların başında yer alan elmasın kesilmesinden elde edilen pırlanta her kadının sahip olmak isteyeceği takıları süslemektedir. Kadınlar için fazlasıyla önem taşıyan pırlantaların son dönemlerde yoğun ilgi görmesi sonucunda imitasyon isminde sahte olanları üretilmeye başlamıştır.  Özellikle tektaş pırlanta yüzük modellerinde rastladığımız sahte yüzükler ayırt edilemeyecek şekilde gerçekçi yapılır. Bu durum hem bütçeyi sarsar hem de hayal kırıklığı yaşamanıza neden olur. Bu durumlara maruz kalmamak için sizlere gerçek pırlanta nasıl anlaşır konusundan birazcık bahsedeceğiz.

Öncelikle bu gibi durumlarla karşılaşmamak için Dünya tarafından kabul edilmiş GIA ve HRD sertifikalarına sahip bir pırlanta almanız gerekir.

Pırlantanın gerçekliği bireysel olarak da bazı yöntemlerle incelenebilmektedir. Bu kolay yöntemlerle de pırlantanızın gerçek olup olmadığını anlamanız mümkün. Bunlar; su testi, buğu testi, yansıma testi, taşın ısınmasıyla yapılan test ve pırlanta uzmanı tarafından inceleme gibi yöntemler ile gerçekliğini anlamanız mümkün. Ancak en doğrusu, profesyonel ve güvenilir bir firmadan pırlantanızı almanızdır.

 

Tektaş Pırlanta Özellikleri

Pırlantanın en değerli hali olan tektaş pırlanta yüzükler Lizay’da. Aşkın ve bağlılığın sembolü olan pırlanta, kadınların ilgi odağı olmaya devam etmektedir. Pırlantada kalite arıyorsanız eğer; göz önünde bulundurmanız gereken 4 ana özellik bulunur 4C olarak isimlendirilen bu ölçütler Karat Ağırlığı, Berraklık, Renk, Kesim şeklindedir.

  • Carat Weight

  • Clarity

  • Color

  • Cut

Pırlanta alırken en büyük pırlantanın en iyisi olacağı düşüncesinden kesinlikle kurtulmanız gerekmektedir. Bir pırlantanın değeri büyüklüğü ile değil 4C özelliğine göre belirlenir.  Yani 4C özelliğini ne kadar iyi bilirseniz alacağınız pırlantayı da o kadar iyi tanımış olursunuz.

 

Pırlanta Testleri Güvenilir Mi?

Satın alınan pırlantanın sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu anlayabilmek amacı ile kullanılan bir takım testler kullanılır. Uygulanan testler sayesinde pırlantanız sahte ise gerçeğinden kolayca ayırabilmeniz mümkün. Sahte pırlantayı tespit etmek için tercih edilen testler evde yapılabilecek testler ve profesyoneller tarafından kullanılan testler olmak üzere ikiye ayrılır. Evde yapılabilecek testler arasında; su testi, sis testi, metal ayarını ve montajını kontrol etme, taşı ısıtma, UV ışık testi gibi alternatif yöntemlerle anlaşılabilmektedir. Ancak biz bu testlerin doğruluğuna inanmaktansa evde yapılabilecek en güvenli testin pırlanta test cihazı almaktır.

Pırlantanın yapısına ve bileşenlerine aşina bir kişi değilseniz zirkon ya da mozanit gibi taşları pırlanta ile karıştırmanız mümkün. Bu nedenle sahte bir pırlantanın nasıl tespit edildiğini ve hangi yöntemler kullanılarak yapıldığını bilmeniz son derece önemli bir faktördür. Ancak unutulmaması gereken bir durum söz konusu; evde yapılan herhangi bir pırlanta tespit testleri kesin olarak kabul edilmemelidir. Bunun gibi durumlarda her zaman en doğru adres gerçek pırlanta nasıl anlaşılır sorusunu tespit etmede deneyimli ve profesyonel olan pırlanta uzmanıdır.

 

Profesyonel Test Yöntemleri

Bir pırlantanın gerçek olup olmadığını anlamak için çeşitli testler yapılabilirken, değer taşların gerçek olup olmadığını belirlemede profesyonel bir pırlanta uzmanından yardım almanız sizin için en doğru tercih olacaktır. Graduate Gemologist (GG) derecesine sahip profesyonel bir gemolog, bir pırlantanın gerçek olup olmadığını size kesin ve net olarak söyler. Taşınızı bir pırlanta uzmanına götürmek içinizin rahat etmesini sağlayacaktır. Bu uzmanlar, pırlantanın gerçek olup olmadığını belirlemek için pek çok kanıtlanmış yöntem ve araç kullanılarak kesin sonuca varırlar.

Blog Son Eklenenler
/

Tektaş Pırlanta Küpeler: Elegansın Taçlandırılması

Lizay, her biri kendi başına bir sanat eseri olan pırlanta takılarıyla öne çıkar. Bu yazımızda, tektaş pırlanta küpelerin eşsiz ışıltısına ve elegansına dikkat çekmek istiyoruz.

Zarif ve Göz Alıcı Pırlanta Setler: Tektaş ve Baget Seçenekleri

Pırlantanın büyüleyici parlaklığı, tarihsel dönemler boyunca birçok kadının gönlünde taht kurmuştur. Fakat pırlanta setlerdeki bu ihtişamı en iyi şekilde sunan tasarımlardan iki tanesi şüphesiz tektaş ve baget pırlanta setleridir.

Altın Bileklik Modelleri: Zarafetin Sembolü

Altın bileklik, yüzlerce yıldır zarafetin ve zenginliğin bir sembolü olarak kabul edilir. Bu değerli metal, tarih boyunca kraliyetler, asiller ve halk arasında değerli bir aksesuar olarak yer bulmuştur.

Alyans Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alyanslar, iki kişi arasındaki sevgi ve bağlılığın simgesidir. Evlilik ritüeliyle özdeşleşmiş olan bu yüzükler, tarih boyunca birçok kültürde önemli bir yere sahiptir.

Düğün Takılarıyla Özel Gününüzü Parlatın

Düğün takıları, tarihsel süreçte sadece estetik amacı taşımamış, aynı zamanda belirli kültürlerde statüyü, zenginliği ve hatta koruma amacıyla da kullanılmıştır

Pırlanta ve Moda: İkonik Takılarla Trendlere Ayak Uydurun!

Takılar, moda dünyasının en etkileyici parçalarından biri olarak kabul edilir. Özellikle pırlantalar, sadece görkemleri ve ışıltıları ile değil, aynı zamanda her bir parçanın özgün bir hikayesi olmasıyla da büyüler. Lizay Pırlanta

Pırlanta Takılarla Şıklık Rehberi: Her Durumda Parlayın!

Lizay Pırlanta olarak sizlerle, pırlanta takıların eşsiz dünyasında bir yolculuğa çıkıyoruz. Pırlantanın muhteşem ışığına kendinizi bırakın ve parıl parıl bir stil oluşturmanın inceliklerini keşfedin. Her durum ve etkinlik için ideal pırlanta takı kombinasyonlarını keşfedeceğiz. Sadece günlük yaşamda değil, özel anlarda ve iş hayatında da nasıl şıklık katacaklarına dair ipuçlarını paylaşıyoruz.