Blog Mağazalarımız Siparişlerim
Kapat
Menü
Kapat
Sepetim

Nişan Yüzüğü Seçimi Hakkında Her Şey

Nişan yüzüğünün her çift için manevi bir değeri bulunmaktadır. Evliliğe giden yolda atılan ilk adımlardan birisi olan nişan yüzükleri, çiftlerin aşkını ve bağlılığını simgelemektedir. Bu nedenle nişan yüzükleri, tüm çiftler için her zaman çok özel ve kıymetlidir. Dolayısıyla bir ömür boyu parmağında taşımak üzere seçilen bir nişan yüzüğünün her açıdan kusursuz ve mükemmel olması gerekmektedir.

Evlilik yolunda atılan ilk resmi adım nişan törenleridir. İlk kez çiftlerin tüm aile bireylerinin bir araya geldiği ve bir nişan yüzüğü ile ömür boyu sürecek bir bağlılığın tescillendiği nişan törenlerinde törene damgasını vuran o an nişan yüzüklerinin takıldığı andır. Hem bu muhteşem anın değerini ortaya koyabilmek hem de parmağında bir ömür boyu taşıyacağı nişan yüzüğünün gerekli tüm kriterlere sahip olması, çiftlerin dikkat ettiği en önemli noktalardan birisidir. 

Bugüne kadar yapılan nişan törenlerinde takılan nişan yüzüklerinin ne tür özelliklere sahip olması gerektiği hem bunu deneyimleyen çiftler tarafından hem de uzmanlar tarafından belirli bazı kriterlerle belirlenmiştir. Bu nedenle çiftlerin nişan öncesinde bir nişan yüzüğü seçimi hakkında gerekli tüm bilgilere sahip olması önemlidir.

 

Nişan Yüzüğü Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz

Nişan yüzüğü seçerken en doğru modelleri seçebilmek için dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunmaktadır. Çoğunlukla pırlanta modeller arasından seçilen nişan yüzükleri sadakat ve bağlılık ile birlikte maddi bir değerde taşımaktadır.

Tüm çiftler nişan yüzüğü seçerken hangi detaylara dikkat etmesi gerektiği konusunda bir araştırma yaparken bu detaylar maddeler halinde sunulmaktadır. Uzun yıllar severek kullanabileceğiniz en doğru nişan yüzüğü seçimleri için dikkat etmeniz gereken detaylar şöyledir;

 

Yüzük Stili Belirlenmesi

Yüzük stili nişan yüzüğünün en önemli adımlarından birisidir. Bugüne kadar klasikleşmiş ve artık bir gelenek haline dönüşen bazı yüzük stilleri nişan yüzüğü olarak tercih edilmektedir. Pırlanta taşlarla hazırlanmış tektaş yüzükler bu geleneğin en önemli parçalarından birisidir. Bununla birlikte modern kadınların tercihi olan baget yüzük modelleri son dönemlerde büyük ilgi görmektedir. Ancak bazı çiftler bu geleneklerle kısıtlı kalmayarak nişan yüzüğü olarak çok daha farklı model ve stilleri de tercih edebilmektedir. Burada önemli olan nişan yüzük stili belirlenirken sizi ve tarzınızı yansıtan modeller arasından bir tercih yapıyor olmanızdır. Size karşı sunulan zorlama ve dayatmalara yönelik değil kendi zevklerinize ve kendi stilinize bağlı kalarak model seçiminiz önem taşımaktadır. Lizay Pırlanta koleksiyonlarında stilinize en uygun modelleri bulabilirsiniz.

 

Doğru Yüzük Boyutu

Nişan yüzükleri sürekli takılan parçalardır. Dolayısıyla bu yüzüklerin sizi rahatsız ve huzursuz etmemesi için en doğru boyutlarda seçilmesi önemlidir. Bu seçim için özel ölçüm aşamalarından geçmelisiniz. Nişan yüzüğünü kullanacağınız parmağınızın ölçüsüne en uygun yüzük boyutu alternatiflerini seçerek bunları verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Boyut seçiminde darlık veya bolluk olması nişan yüzükleri kullanırken vereceği rahatsızlıktan dolayı uygun olmayacaktır. Lizay Pırlanta mağazalarına gelerek sizler için en ideal yüzük boyutu konusunda satış danışmanlarının sahip olduğu tecrübe ve bilgilerden faydalanabilirsiniz.   

 

Bütçe Belirlenmesi

Nişan yüzüğü seçilirken baz alınan en önemli detaylardan birisi bu yüzükler için ayrılan bütçedir. Elbette her çift maddi olarak büyük değere sahip olan birbirinden şık ve göz alıcı nişan yüzüklerine sahip olmak isteyecektir.  Ancak bu bir zorunluluk değildir. Nişan yüzüğü seçerken bütçe belirlenmesi aşamasında sizlere önerilen seçimlerinizi kesinlikle bütçeniz standartları içerisinde yapıyor olmanızdır. Çünkü nişan yüzüklerini daha ileriki dönemlerde daha değerli modelleri ile değiştirebilme imkanınız bulunacaktır.

Blog Son Eklenenler
/

Tektaş Pırlanta Küpeler: Elegansın Taçlandırılması

Lizay, her biri kendi başına bir sanat eseri olan pırlanta takılarıyla öne çıkar. Bu yazımızda, tektaş pırlanta küpelerin eşsiz ışıltısına ve elegansına dikkat çekmek istiyoruz.

Devamını Oku

Zarif ve Göz Alıcı Pırlanta Setler: Tektaş ve Baget Seçenekleri

Pırlantanın büyüleyici parlaklığı, tarihsel dönemler boyunca birçok kadının gönlünde taht kurmuştur. Fakat pırlanta setlerdeki bu ihtişamı en iyi şekilde sunan tasarımlardan iki tanesi şüphesiz tektaş ve baget pırlanta setleridir.

Devamını Oku

Altın Bileklik Modelleri: Zarafetin Sembolü

Altın bileklik, yüzlerce yıldır zarafetin ve zenginliğin bir sembolü olarak kabul edilir. Bu değerli metal, tarih boyunca kraliyetler, asiller ve halk arasında değerli bir aksesuar olarak yer bulmuştur.

Devamını Oku

Alyans Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alyanslar, iki kişi arasındaki sevgi ve bağlılığın simgesidir. Evlilik ritüeliyle özdeşleşmiş olan bu yüzükler, tarih boyunca birçok kültürde önemli bir yere sahiptir.

Devamını Oku

Düğün Takılarıyla Özel Gününüzü Parlatın

Düğün takıları, tarihsel süreçte sadece estetik amacı taşımamış, aynı zamanda belirli kültürlerde statüyü, zenginliği ve hatta koruma amacıyla da kullanılmıştır

Devamını Oku

Pırlanta ve Moda: İkonik Takılarla Trendlere Ayak Uydurun!

Takılar, moda dünyasının en etkileyici parçalarından biri olarak kabul edilir. Özellikle pırlantalar, sadece görkemleri ve ışıltıları ile değil, aynı zamanda her bir parçanın özgün bir hikayesi olmasıyla da büyüler. Lizay Pırlanta

Devamını Oku

Pırlanta Takılarla Şıklık Rehberi: Her Durumda Parlayın!

Lizay Pırlanta olarak sizlerle, pırlanta takıların eşsiz dünyasında bir yolculuğa çıkıyoruz. Pırlantanın muhteşem ışığına kendinizi bırakın ve parıl parıl bir stil oluşturmanın inceliklerini keşfedin. Her durum ve etkinlik için ideal pırlanta takı kombinasyonlarını keşfedeceğiz. Sadece günlük yaşamda değil, özel anlarda ve iş hayatında da nasıl şıklık katacaklarına dair ipuçlarını paylaşıyoruz.

Devamını Oku