Blog Mağazalarımız Siparişlerim
Kapat
Menü
Kapat
Sepetim

Pırlanta Kesimleri

Pırlanta kullanımı pek çok farklı kesim türü ile karşımıza çıkmaktadır. Pırlanta çoğu takının olmazsa olmazları arasında olduğundan hemen her türlü kesim şekli tercih edilir. Bunlardan bazıları çok daha fazla rağbet görür. En çok sevilen 10 pırlanta kesimini içinde barındırdığı eşsiz tasarımlı takıları ile Lizay Pırlanta sizlerle.

 

Baget Kesim

Bu kesimin başlıca özelliği pırlanta taşlarının dikdörtgen bir biçim verilerek hazırlanması sonucu oluşmasıdır. Günümüzde en çok tercih edilen kesim stillerinin başında gelmektedir. Baget kesim tekniğinde taşın yüzeyinde yaklaşık 14 faset kesim alanı mevcuttur. Faset ışığı yansıtan açılı yüzeyleri ifade etmek için kullanılan terimdir. Bu kesim tekniği sayesinde pırlanta hacim kazanır ve çok daha büyük bir karata sahipmiş gibi gözükür.

 

Kalp Kesim

 Kalp kesim pırlanta genellikle evlilik tekliflerinde veya aradaki duygu bağının simgelenmek istendiği anlarda hediye olarak tercih edilen kesim türlerindendir. Kalp kesim pırlanta istenilen takı üzerinde kullanılabilir. Kalp kesim pırlanta yüzük, kolye, küpe gibi tasarımlar bulabilmek Lizay Pırlanta sayesinde mümkündür.

 

Yastık Kesim

Yastık kesim pırlantanın özelliği tek bir kesim şeklinden oluşmaktan ziyade iki farklı kesim çeşidinin birleşmesinden oluşmasıdır. Sahip olduğu bu özel form ile ışığı kendine has bir biçimde yansıtır ve oldukça göz alıcı tasarımlar oluşturulmasına olanak verir. Yastık kesim, kare ve yuvarlak kesimin birleşiminin bir sonucu olarak doğmuştur.

 

Zümrüt Kesim

Zümrüt kesim pırlantanın özelliği ışığı çok yoğun bir şekilde yansıtmayan bir formunun olmasıdır. Daha sade görünümden hoşlanan kişilerin tercih ettiği bu kesim çeşidi taşın içerisinde bulunan lekeleri ve izleri gizlemez aksine görünür kılar. Bu durum da taşın renginin ve berraklığının ön plana çıkmasında etkili bir rol oynar.

 

Aşer Kesim

Bu kesime ait orijinal modeller antikacılarda bulunur. Aşer kesimin özelliği tüm odağı pırlantaya toplayabilmesidir. Biçim ve form olarak zümrüt kesimi andıran bu kesim şekli yüzüğün kendine has retro bir havasının olmasını sağlar. Günümüzde modernleşmiş halleri tasarlanarak satışa sunulan aşer kesimli pırlanta içeren takılar mevcuttur.

 

Markiz Kesim

Düşük karaltı pırlantalara Markiz kesim ile verilen form sonucunda pırlanta olduğundan çok daha büyük karaltı gözükür. Markiz kesimli tasarımların tercih edilmesinin başlıca sebebi budur. Çoğunlukla yüzük tasarımlarında kullanılan Markiz kesim, parmakların olduğundan çok daha ince ve uzun gözükmesine olanak sağlaması ile bilinir. El yapısı ısa parmaklardan oluşan kadınlar genellikle bu kesimle biçimlendirilmiş pırlanta yüzükleri tercih ederler.

 

Radyan Kesim

 Şekli kare olan pırlantalar elde edilmesini sağlar. Kare kesim pırlantadan farkı ise şeklinin kare olmasına karşın ışığı tıpkı yuvarlak kesim bir pırlanta gibi yansıtabilmesidir. Zümrüt kesimle büyük benzerlikler gösteren radyan kesim genellikle renkli pırlanta tasarımlarında kullanılır. Bunun sebebi ise şöyle açıklanabilir: Radyan kesim sahip olduğu faset sayısının çokluğu ile renk yoğunlaştırıcı bir etki göstererek renkli pırlantaların sahip olduğu rengin çok daha ön plana çıkmasına yardımcı olur.

 

Yuvarlak Kesim

Bu kesim şeklinin varlığı çok öncelere kadar uzanır. Yuvarlak kesimin en belirgin özelliği ışığı en iyi yansıyan pırlanta kesim çeşidi olmasıdır. Bu yüzden geçmişten günümüze en çok tercih edilen pırlanta yuvarlak kesimli pırlantadır.

 

Oval Kesim

Işığı yansıtması yönünden yuvarlak kesimle büyük benzerlikler gösteren oval kesim sahip olduğu form sebebi ile özellikle el yapısı iri ve kalın parmaklı olan kadınlar tarafından tercih edilir. Oval kesimin pırlantaya kattığı biçim sayesinde kalın parmaklar ince, büyük eller de küçük bir görünüme kavuşur.

Blog Son Eklenenler
/

Tektaş Pırlanta Küpeler: Elegansın Taçlandırılması

Lizay, her biri kendi başına bir sanat eseri olan pırlanta takılarıyla öne çıkar. Bu yazımızda, tektaş pırlanta küpelerin eşsiz ışıltısına ve elegansına dikkat çekmek istiyoruz.

Zarif ve Göz Alıcı Pırlanta Setler: Tektaş ve Baget Seçenekleri

Pırlantanın büyüleyici parlaklığı, tarihsel dönemler boyunca birçok kadının gönlünde taht kurmuştur. Fakat pırlanta setlerdeki bu ihtişamı en iyi şekilde sunan tasarımlardan iki tanesi şüphesiz tektaş ve baget pırlanta setleridir.

Altın Bileklik Modelleri: Zarafetin Sembolü

Altın bileklik, yüzlerce yıldır zarafetin ve zenginliğin bir sembolü olarak kabul edilir. Bu değerli metal, tarih boyunca kraliyetler, asiller ve halk arasında değerli bir aksesuar olarak yer bulmuştur.

Alyans Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alyanslar, iki kişi arasındaki sevgi ve bağlılığın simgesidir. Evlilik ritüeliyle özdeşleşmiş olan bu yüzükler, tarih boyunca birçok kültürde önemli bir yere sahiptir.

Düğün Takılarıyla Özel Gününüzü Parlatın

Düğün takıları, tarihsel süreçte sadece estetik amacı taşımamış, aynı zamanda belirli kültürlerde statüyü, zenginliği ve hatta koruma amacıyla da kullanılmıştır

Pırlanta ve Moda: İkonik Takılarla Trendlere Ayak Uydurun!

Takılar, moda dünyasının en etkileyici parçalarından biri olarak kabul edilir. Özellikle pırlantalar, sadece görkemleri ve ışıltıları ile değil, aynı zamanda her bir parçanın özgün bir hikayesi olmasıyla da büyüler. Lizay Pırlanta

Pırlanta Takılarla Şıklık Rehberi: Her Durumda Parlayın!

Lizay Pırlanta olarak sizlerle, pırlanta takıların eşsiz dünyasında bir yolculuğa çıkıyoruz. Pırlantanın muhteşem ışığına kendinizi bırakın ve parıl parıl bir stil oluşturmanın inceliklerini keşfedin. Her durum ve etkinlik için ideal pırlanta takı kombinasyonlarını keşfedeceğiz. Sadece günlük yaşamda değil, özel anlarda ve iş hayatında da nasıl şıklık katacaklarına dair ipuçlarını paylaşıyoruz.